Proszek mleczny cukierniczy

OPIS PRODUKTU

Otrzymywany jest w wyniku wymieszania specjalnie dobranych, naturalnych składników mlecznych.

ZASTOSOWANIE

Jest doskonałym zamiennikiem mleka w proszku, nadaje wyrobom cukierniczym odpowiedni smak, kolor i teksturę.

CHARAKTERYSTYKA

Barwa – białokremowa jednolita.
Wygląd – proszek sypki, jednolity bez zbryleń.
Smak i zapach – mleczny, czysty, bez obcych zapachów i posmaków.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA I OKRES PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

Temperatura przechowywania nie wyższa niż 25°C i wilgotność względna nieprzekraczająca 75%. Okres przydatności do spożycia 12 miesięcy.

OPAKOWANIE

Sposób pakowania: 25 kg worki papierowe 3 lub 4-warstwowe z wkładką z folii polietylenowej, zgrzewane i zamykane taśmą typu easy open lub zaszywane z nakładką papierową, lub worki big-bag z polipropylenu powlekane polietylenem o zawartości od 500 do 1000 kg.

PARAMETRY FIZYKOCHEMICZNE

Białko (%) min. 20,0
Tłuszcz ogółem (%) max. 1,5
Wilgotność (%) max. 4,0
Popiół (%) max. 7,5
pH min. 6,0
Węglowodany/g w tym laktoza max. 52,0
Zanieczyszczenia (dysk) max. B

PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE

Ogólna liczba drobnoustrojów/g max. 50.000
Salmonella /25 g nieobecne
Antybiotyki nieobecne
Listeria monocytogenes/25g nieobecne
Enterobacteriaceae/g <10
Liczba gronkowców koagulazododatnich/g <10